Metino-čokoladne kroglice
Metino-čokoladne kroglice
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: 20 kroglic
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 200 g mlečne čokolade
- ¼ žličke metine arome
- sladkor v prahu za povaljanje
Priprava
V kozici segrejemo smetano le toliko, da zavre. Štedilnik ugasnemo in vmešamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo, da se čokolada stopi, nato dodamo metino aromo. Pustimo, da se ohladi, nato postavimo na hladno za 2 do 3 ure, da se masa strdi.
Zajemamo po žličko mase in jo z rokami oblikujemo v kroglice velikosti oreha, nato jih povaljamo v sladkorju v prahu. Na hladnem se obdržijo do 3 dni, lahko pa jih zamrznemo za največ en mesec.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.