Mavrična solata s testeninskim rižkom
Kakor nalašč za kosilo v službi
Mavrična solata s testeninskim rižkom
Kakor nalašč za kosilo v službi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2014
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Testeninska solata sirom, in baziliko. Testenine kajpak lahko nadomestimo z rižem.
Sestavine
- 2 papriki (lahko različnih barv)
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 6 češnjevih paradižnikov
- 25 g testeninskega rižka
- 25 g sira feta
- 2 žlici grobo nasekljane bazilike
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Paprikama odstranimo semena in ju narežemo na majhne kose, čebulo narežemo na rezine, češnjeve paradižnike pa razpolovimo. Papriko in čebulo položimo na pekač in poškropimo s polovico olja. Pečemo 15 minut, nato dodamo paradižnike in pečemo še 5 minut. Pečeno zelenjavo ohladimo.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca, nato jih splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo. Primešamo zelenjavo, preostalo olje, zdrobljeni sir in baziliko. Testeninsko solato lahko v hladilniku hranimo dva dni.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.