Maroško začinjena tuna
Maroško začinjena tuna
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Tunini steaki za hitro kosilo – popestrimo jih z maroškimi začimbami.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper
Priprava
Koriander, česen, začimbe in limonov sok damo v multipraktik in zmiksamo v pire. Multipraktik pustimo vključen in počasi prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko gosto omako.
Tunine zrezke položimo v nekovinsko posodo in jih prelijemo z dvema tretjinama omake. Posodo pokrijemo s folijo in zrezke približno 20 minut (do 4 ure) mariniramo v hladilniku.
Segrejemo ponev ali žar. Odvečno marinado odstranimo, tunine zrezke solimo, popramo in jih, odvisno od debeline, pečemo 2 do 4 minute za srednje pečene in 2 minuti dlje za dobro pečene. Med peko jih enkrat obrnemo. Na koncu jih pokapamo s preostalo omako. Zrezke lahko postrežemo s krompirjem. Če želimo krompirju dodati maroški priokus, ga obogatimo s stopljenim maslom, čilijevo pasto harisa in sesekljanim koriandrom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.