Sestavine

testo za zavitek

  • 250 g moke
  • 2 žlici olja
  • pribl. 1,5 dl mlačne vode
  • ščepec soli

nadev

  • 2 zrela manga (pribl. 1 kg)
  • 200 g kokosovih kosmičev
  • 100 g medu
  • razpuščeno maslo za premaz
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Najprej pripravimo testo za zavitek. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo olje in sol ter nekaj vode. Sestavine zgnetemo z obema rokama v gladko testo. Če se nam zdi testo pretrdo, zamesimo vanj še malo vode. Testo damo na krožnik, ga namažemo z oljem, pokrijemo s folijo in pustimo pri sobni temperaturi počivati približno pol ure.

2.

Medtem pripravimo nadev. Oba manga olupimo in sadno meso narežemo na pol centimetra široke trakove. V skledi zmešamo kokosove kosmiče in med z mangovimi trakovi; pustimo 20 minut, da se sestavine prepojijo.

3.

Testo na pomokani delovni površini najprej razvaljamo v pravokotnik, nato pa z obema rokama čim tanjše razvlečemo. Nadev enakomerno porazdelimo po testu in zvijemo. Mangov zavitek položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in rahlo namažemo s tekočim maslom.

4.

Mangov zavitek s kokosom pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno pol ure. Pečen zavitek še enkrat namažemo z maslom, po želji potresemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.

7