Sestavine

  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g svetlo rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • ½ žličke mandljeve arome
  • 175 g moke
  • 85 g mletih mandljev
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 300 g kandiranih češenj
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici mandljevih lističev

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno in obod modla s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Penasto umešamo maslo in sladkor ter jima drugo za drugim dodamo jajca. Vmešamo mandljevo aromo, moko, mlete mandlje in pecilni prašek, na koncu pa še češnje in mleko.

2.

Testo nadevamo v pripravljeni model in ga po vrhu potresemo z mandljevimi lističi. Pečemo 1 uro do 1 uro in 15 minut. Preden postrežemo, naj se kolač ohladi v modlu.

Češnje

Če bomo uporabili cele češnje, bodo potonile na dno kolača. Če želimo, da so enakomerno razporejene po vsem testu, jih raje narežemo na četrtine ali na manjše koščke.

10