Malinove linške rezine
Malinove linške rezine
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Oktober 2018
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: 9–12 rezin
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 175 g moke
- 50 g riževe moke
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g hladnega masla
- 1 žlica mleka
- 1 žlička mletega cimeta
- ½ žličke mletih nageljnovih žbic
- 8 žlic malinove marmelade
- 2 žlički sladkorja
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko, nato pa še cimet in nageljnove žbice. Tri četrtine mešanice damo v pekač in ga enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo in hrustljavo speče.
V skledici zmešamo marmelado, da jo malo razrahljamo, nato z njo premažemo pečeno testo. Nanj nadrobimo preostalo mešanico za testo in pečemo še 5 do 10 minut, da se posip zlato rjavo obarva. Posujemo z 2 žlicama sladkorja in pustimo, da se v pekaču ohladi, nato narežemo na rezine.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.