Lubenična limonada
Lubenična limonada popestri vsako poletno zabavo (za otroke in odrasle).
Lubenična limonada
Lubenična limonada popestri vsako poletno zabavo (za otroke in odrasle).
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2021
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 večja ali 2 manjši lubenici
- 2,5 dl limonovega soka
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 liter sodavice
- 1 limeta
- majhna pest mete
- zdrobljen led
Priprava
Lubenici odrežemo vrh in z veliko žlico izdolbemo meso. Ob tem izločimo semena. Lubenično meso damo v mešalnik, dodamo limonov sok in sladkor ter vse zmeljemo v pire (to lahko naredimo tudi v visoki posodi s paličnim mešalnikom). Pire skozi sito pretlačimo v skledo in primešamo sodavico.
V izdolbeno lubenico damo nekaj ledu in jo napolnimo z lubenično limonado. Pijačo, ki ostane, postrežemo v vrču z rezinami limete in meto. Posebej pripravimo še dodaten zdrobljen led, da si ga gostje lahko dodajajo sami.
Lubenični koktajl
Medtem ko otroci uživajo v osvežilni lubenični limonadi, si starši lahko privoščijo nadgrajeno različico – kanec žganjice tale poletni napitek spremeni v osvežilen koktajl. V visok kozarec damo šilce tekile in malo ledu ter prelijemo z lubenično limonado. Enako dobro se obnese beli rum.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.