Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 2 koruzna storža
  • 4 lososovi fileji brez kože
  • 2 velika paradižnika

preliv

  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 žlica kaper
  • pest lističev sveže bazilike
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Krompir kuhamo v vreli vodi in 5 minut, preden se skuha, priložimo koruzna storža. Ko se vse skuha, odcedimo vodo in pustimo, da se rahlo ohladi.

2.

Za preliv šalotko in kapre drobno sesekljamo in ju zmešamo z oljem, kisom, baziliko, soljo in poprom.

3.

Žar ali ponev za žar močno segrejemo. Lososove fileje premažemo z nekaj pripravljenega preliva in jih pečemo 7 do 8 minut na strani, kjer je bila koža. Krompir in paradižnik narežemo na rezine, koruzno zrnje pa z nožem odrežemo s storža. Na servirni krožnik položimo rezine paradižnika in krompirja, jih posujemo s koruzo in pokapamo s prelivom. Nekaj preliva prihranimo. Lososove fileje položimo na solato in pokapamo s prihranjenim prelivom.

13