Sestavine

  • 1 žlica brinovih jagod
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • 2 fileja lososa
  • 2 žlici oljčnega olja

solatka

  • 1 pomaranča
  • 2 stebli rabarbare
  • velika pest vodne kreše
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Priprava

1.

Za solatko najprej filetiramo pomarančo. Odrežemo ji dno in vrh, nato obrežemo lupino in pazimo, da ostranimo vse bele dele. Obrezano pomarančo držimo nad skledo, da prestrežemo sok, in zarežemo med belimi kožicami, da v skledo izrežemo krhlje. Rabarbaro narežemo na tanke trakce, jih dodamo v skledo k pomaranči in pustimo marinirati 15 minut.

2.

Medtem v možnarju grobo zdrobimo brinove jagode in poprova zrna. Lososova fileja položimo na pekač, ju premažemo z oljem in nato obložimo s poprovo-brinovo mešanico. Žar v pečici razgrejemo na najvišjo temperaturo in podenj postavimo lososa za 6 do 7 minut, vendar pazimo, da se začimbe ne zažgejo.

3.

Pomaranči in rabarbari dodamo krešo, zabelimo z ekstra deviškim oljčnim oljem, dobro zmešamo in ponudimo k lososu.

2