Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
- 2 fileja lososa brez kože in kosti
- 1 velika rdeča paprika
- naribana lupina in sok ½ manjše limone
- ščepec sladke mlete paprike
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mladih špinačnih listov
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- sol
- grobo mleti poper
Priprava
Segrejemo ploščo za žar. Papriko operemo, razrežemo na četrtine, očistimo semenja in sploščimo. Položimo jo na žar in pečemo 5 minut, da koža potemni. Preložimo jo v posodo, pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi. Olupimo jo in narežemo na trakove.
Pripravimo polivko tako, da žlico olja stepemo z limonovim sokom in lupino ter mleto papriko in soljo. Polovico polivke zmešamo s špinačnimi listi.
Lososova fileja začinimo s soljo in poprom, nato ju pečemo na žaru približno 5 minut. Medtem v kozici 3 do 4 minute segrevamo čičerko skupaj z njeno tekočino. Dobro jo odcedimo in zmešamo s preostalo polivko in trakovi paprike. Na krožnik položimo začinjeno špinačo, nanjo čičerko s papriko in na vrh lososov file.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.