Sestavine

  • 2 srednje velika koromača
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • lupina in sok 1 limone
  • 170 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
  • črne olive (po želji)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Koromaču odrežemo zgornji del gomolja z lističi in ga prihranimo. Gomolja razpolovimo in vsako polovico narežemo na 3 dele. Kuhamo v vreli slani vodi 10 minut, nato pa dobro odcedimo. Koromačeve lističe grobo narežemo in ju zmešamo s peteršiljem in limonino lupino.

2.

Odcejene rezine koromača razporedimo v nižji pekač in jim dodamo še paradižnik. Prelijemo jih z oljem in v pečici pečemo približno 10 minut. Nato na zelenjavo položimo lososove fileje, jih poškropimo z limonovim sokom, začinimo z malo soli in popra ter pečemo še 15 minut, da se speče še losos. Posujemo z mešanico peteršilja, koromačevih listov in limonine lupine ter postrežemo. Po želji dodamo črne olive.

16