Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modla za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modla, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.

2.

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

3.

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

5