Sestavine

  • limonova lupina in sok 2 limon
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajci

Priprava

1.

Nastrgano limonovo lupino, limonov sok, sladkor in maslo damo v nepregorno skledo in jo namestimo nad kozico z vodo, ki narahlo vre. Občasno pomešamo, dokler se maslo ne stopi.

2.

Nato z majhno metlico ali vilicami vmešamo razžvrkljani jajci. Vse skupaj na kuhalniku nežno mešamo kakih 10 minut, dokler se ne zgosti v kremo.

3.

Kuhano kremo pretlačimo skozi cedilo v čist lonček, da odstranimo koščke limonove lupine, nato jo nalijemo v sterilizirane kozarčke. V hladilniku se ohrani 2 tedna.

Nasvet

Z limonovo kremo lahko popestrimo torte, kolače, piškote, pite in druge sladice. Če jo zmešamo s stepeno sladko smetano, pa je lahko tudi odlična sladica na žličko.

0