Sestavine

  • 2 veliki kutini
  • 100 g sladkorja
  • semena 1 stroka vanilje
  • lupinica 1 pomaranče
  • sok ½ limone
  • 3 dl madeire ali drugega desertnega vina
  • 3,5 dl sladke smetane
  • 1,5 dl grškega jogurta
  • maščoba za pekač
  • prgišče nasekljanih popraženih lešnikov za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Kutino olupimo, narežemo na rezine in razporedimo na pomaščen pekač ali v kozico. Posujemo s sladkorjem in vaniljevimi semeni ter priložimo še strok. Dodamo pomarančno lupinico in limonov sok ter prilijemo vino in 1 dl vode. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 do 30 minut, da se kutina obarva rožnato in je zelo mehka.

2.

Počakamo, da se kutina ohladi, nato jo polovico zmeljemo v pire, drugo polovico pa drobno narežemo. Sok, ki se je izcedil med pečenjem, v kozici povremo v sirup. Zmešamo kutinov pire in narezano kutino. Smetano stepemo in jo nežno zmešamo z grškim jogurtom ter malo sirupa. Kremo, kutinovo mešanico in sirup v plasteh naložimo v kupe, posujemo z nasekljanimi lešniki in ponudimo.

7