Sestavine

  • 2 pora
  • 1 žlica olja
  • 4 krompirji
  • 150 g zeliščnega sirnega namaza s česnom
  • 1 razžvrkljano jajce
  • manjši šopek peteršilja

Priprava

1.

Krompir operemo in ga v lupini skuhamo (približno pol ure). Kuhanega rahlo ohladimo, ga razpolovimo in mu z žličko izdolbemo sredico. Peteršilj operemo in sesekljamo.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo, operemo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in rezine rahlo prepražimo.

3.

Krompirjevo sredico, por, sirni namaz, jajce in peteršilj gladko zmešamo in nadev razporedimo v krompirjeve polovičke. Postavimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, da nadev porjavi in se olupek na krompirju zlato rjavo zapeče. Postrežemo s polovičkami češnjevega paradižnika in mladimi listi rukole.

Nasvet

Namesto zeliščnega sirnega namaza lahko uporabimo tudi navaden sirni namaz, ki mu primešamo pol žličke različnih suhih zelišč in 2 stroka sesekljanega česna.

24