Sestavine

  • 2 veliki čebuli
  • 800 g krompirja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 6 velikih jajc
  • sol in poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Čebulo in krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo čebulo in malo soli ter na nizki temperaturi počasi pražimo približno 20 minut.

2.

Rezine krompirja damo v nizek pekač, pokapamo s tremi žlicami oljčnega olja, solimo in premešamo. Krompir pečemo v pečici približno 15 minut, da se zmehča, vendar se še ne zapeče.

3.

V večji skledi zmešamo jajca, sol in poper. Dodamo pripravljeno čebulo in krompir ter premešamo. V globlji ponvi s premerom približno 20 cm segrejemo preostalo žlico olja. Dodamo krompirjevo mešanico in tortiljo pražimo na nizki temperaturi 20 do 25 minut.

4.

Ko skoraj vsa jajca zakrknejo, moramo tortiljo obrniti, da se zapeče tudi zgornja stran. Ponev pokrijemo z večjim krožnikom ali pokrovko, tortiljo obrnemo, nato pa jo takoj stresemo nazaj v ponev in pražimo še 3 do 4 minute. Tortiljo narežemo in postrežemo še toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.

25