Krompirjeva solata z zelišči
Krompirjeva solata z zelišči
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2018
KOLIČINA: za 8–10 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- velik šopek bazilike
- velik šopek peteršilja
- 1 kg drobnega mladega krompirja
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 majhen strok česna
- sol
Priprava
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo vržemo baziliko za 30 sekund oziroma dokler ne ovene, nato jo s penovko poberemo iz vode in damo na stran, da se malo ohladi. V vodo damo krompir (večje gomolje razpolovimo) in ga skuhamo do mehkega.
Medtem baziliko ožmemo nad koritom, nato jo damo v mešalnik skupaj z oljem, kisom, česnom in dobrim ščepom soli. Zmeljemo, da dobimo živo zeleno olje.
Krompir odcedimo in pustimo, da odpari. Peteršilj nasekljamo, ga dodamo h krompirju v servirno skledo, solimo in popramo. Dodamo bazilikino olje in dobro premešamo, da je krompir enakomerno obdan s prelivom. Solata se obdrži do dva dni.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.