Krompirjeva solata z redkvicami
Z osvežilnim prelivom s pinjencem
Krompirjeva solata z redkvicami
Z osvežilnim prelivom s pinjencem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2015
ČAS PRIPRAVE: 30 min + hlajenje
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 750 g drobnega mladega krompirja
- 0,75 dl pinjenca
- 2 žlici lahke majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- ½ žličke sladkorja
- 100 g redkvic
- 1 žlica maka
- sol
- poper
- 20 g vodne kreše za okras
Priprava
Krompir temeljito operemo in neolupljenega damo v kozico s slano vodo, zavremo in počasi kuhamo približno 12 minut, da se krompir skuha, nato ga odcedimo in ohladimo.
Pinjenec, majonezo, gorčico, kis in sladkor zmešamo s soljo in poprom. Ko je krompir ohlajen, ga zmešamo s prelivom, narezanimi redkvicami in makom. Solato posujemo z vodno krešo in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.