Krompirjeva solata po mediteransko
Odlična je kot priloga k jedem z žara
Krompirjeva solata po mediteransko
Odlična je kot priloga k jedem z žara
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 1 strok česna
- 1 žlička svežega ali posušenega origana
- 1 majhna pločevinka (200 g) češnjevih paradižnikov
- 100 g pečene rdeče paprike (lahko iz kozarca ali pa jo spečemo sami)
- 300 g mladega krompirja
- 25 g črnih oliv
- pest listov bazilike
- sol
Priprava
Čebulo tanko narežemo, česen pa stremo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 do 10 minut, da se zmehča. Dodamo česen in origano ter pražimo še dodatno minuto. Primešamo paradižnik in vloženo narezano papriko, dobro začinimo in dušimo še 10 minut.
Medtem v posodi s slano vodo 10 do 15 minut kuhamo krompir, da se zmehča. Če je krompir večji, ga razpolovimo. Dobro ga odcedimo in zmešamo z omako, ki smo jo pripravili. Po vrhu solate dodamo še razpolovljene olive ter natrgane liste bazilike. Postrežemo toplo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.