Krepka zelenjavna juha s tortelini
Krepka zelenjavna juha s tortelini
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2017
ČAS PRIPRAVE: 29 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 korenčka
- 1 velika čebula
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 200 g zamrznjenega graha
- 250 g svežih tortelinov, polnjenih s špinačo in rikoto
- sol in poper
- pest bazilike (po želji)
- nariban parmezan za posip
Priprava
V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo na kockice narezan korenček in drobno sesekljano čebulo ter pražimo 5 minut, da se zelenjava začne mehčati. Dodamo paradižnik in zelenjavno jušno osnovo in kuhljamo 10 minut, nato dodamo grah in kuhamo še 5 minut. Solimo in popramo.
Ko je zelenjava kuhana, v juho dodamo torteline. Zavremo in kuhljamo 2 minuti, da se tortelini skuhajo. Po želji vmešamo še narezano baziliko. Juho razdelimo v globoke krožnike in pred postrežbo posujemo s parmezanom. Postrežemo s popečenim česnovim kruhom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.