Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2015
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Solata, ki kar poka od zdravja – v vseh odtenkih zelene: soja, kumara, avokado in zelena solata, za povrh pa pust piščančji file.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper
Priprava
Sojo 3 minute blanširamo v vreli vodi. Oplaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo. Piščančje prsi narežemo na rezine. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo. Oboje damo v skledo skupaj s sojo.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso z žličko poberemo iz lupine in ga skupaj s tabaskom, limonovim sokom in oljem zmeljemo v multipraktiku ali ročnem mlinčku. Solimo in popramo, prelijemo v skledo s piščancem in dobro premešamo, da so vse sestavine oblite.
Mešanico naložimo na solatne liste (ali ob njih) in posujemo z mešanimi semeni. Do kosila postavimo v hladilnik, nato postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Če nimamo zamrznjene soje, jo lahko nadomestimo z grahom ali bobom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.