Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami
Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2015
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
- 400 g mladih bučk
- 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
- 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
- ščep sladkorja
- 200 g surovih kozic
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- pest bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Priprava
V veliki kozici segrejemo olje, dodamo na tanko narezan česen in nekaj minut pražimo. V kozico dodamo še na rezine narezane bučke in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca.
V kozico z bučkami dodamo paradižnik, sladkor in začimbe, premešamo in odkrito kuhamo približno 10 minut. V tem času se skuhajo tudi testenine.
V omako dodamo olupljene kozice in kuhamo toliko časa, da se rožnato obarvajo. Testenine odcedimo in jih primešamo omaki. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano. Kuhamo še 1 do 2 minuti, nato jed potresemo z natrgano baziliko in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.