Kremna juha iz topinamburja s pečenimi jurčki
Kremna juha iz topinamburja s pečenimi jurčki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g topinamburja
- 8 dl goveje juhe (lahko iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 1 žlica peteršiljevih lističev
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Priprava
Topinambur tanko olupimo ali pa samo skrtačimo pod tekočo vodo. Narežemo ga na koščke in pokrito kuhamo približno 10 minut v juhi, ki smo ji dodali sladko smetano.
Gobe očistimo in narežemo na trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Peteršilj drobno narežemo. Gobe in česen popečemo v ponvi na vročem maslu, nato pa pečemo še toliko časa, da izločena tekočina izpari. Primešamo peteršilj in odstavimo.
Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo in poprom in ponudimo s pečenimi jurčki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.