Kremasti špageti s šunko, porom in šampinjoni
Kremasti špageti so odlična ideja za hiter obrok
![](https://dobertek.svet24.si/wp-content/uploads/2024/10/LI1109142@ham-leek-spaghetti_558x620_acf_cropped.jpg)
Kremasti špageti s šunko, porom in šampinjoni
Kremasti špageti so odlična ideja za hiter obrok
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2020
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 srednje velik por
- sol in poper
- 200 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g špagetov
- 150 g lahkega kremnega sira
- 85 g zelo tankih rezin šunke
- nekaj listov bazilike
- 25 g naribanega parmezana
Priprava
Por narežemo na tanke kolobarčke, gobe na rezine, česen stremo. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo por, 2 žlici vode ter malo soli in popra, pokrijemo in dušimo 5 minut na srednji temperaturi, da se por zmehča. Dodamo gobe in česen ter kuhamo še 3 minute. Medtem skuhamo špagete po navodilih na zavitku, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo.
Zelenjavi primešamo kremni sir in dodamo toliko prihranjene vode od kuhanja špagetov, da dobimo konsistenco omake. Dodamo natrgano ali narezano šunko, liste bazilike in parmezan ter zmešamo s špageti.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.