Sestavine

  • 1 srednje velik por
  • sol in poper
  • 200 g šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g špagetov
  • 150 g lahkega kremnega sira
  • 85 g zelo tankih rezin šunke
  • nekaj listov bazilike
  • 25 g naribanega parmezana

Priprava

1.

Por narežemo na tanke kolobarčke, gobe na rezine, česen stremo. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo por, 2 žlici vode ter malo soli in popra, pokrijemo in dušimo 5 minut na srednji temperaturi, da se por zmehča. Dodamo gobe in česen ter kuhamo še 3 minute. Medtem skuhamo špagete po navodilih na zavitku, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo.

2.

Zelenjavi primešamo kremni sir in dodamo toliko prihranjene vode od kuhanja špagetov, da dobimo konsistenco omake. Dodamo natrgano ali narezano šunko, liste bazilike in parmezan ter zmešamo s špageti.

3