Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami
Fižol in kozice za slastno večerjo
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami
Fižol in kozice za slastno večerjo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Marec 2019
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g pečene paprike, vložene v olju
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
- prgišče natrganih listov bazilike
Priprava
Česen drobno nasekljamo. Fižol oplaknemo in odcedimo. Papriko narežemo na koščke. V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo česen, da se zmehča. Primešamo fižol in papriko, nato pa še crème fraîche ali kislo smetano, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 5 minut.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popečemo kozice, da se enakomerno rožnato obarvajo. Fižolu primešamo natrgano baziliko in ga razdelimo v dva ogreta krožnika. Obložimo s kozicami in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.