Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g pečene paprike, vložene v olju
  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
  • prgišče natrganih listov bazilike

Priprava

1.

Česen drobno nasekljamo. Fižol oplaknemo in odcedimo. Papriko narežemo na koščke. V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo česen, da se zmehča. Primešamo fižol in papriko, nato pa še crème fraîche ali kislo smetano, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 5 minut.

2.

V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popečemo kozice, da se enakomerno rožnato obarvajo. Fižolu primešamo natrgano baziliko in ga razdelimo v dva ogreta krožnika. Obložimo s kozicami in postrežemo.

5
OZNAKE