Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem
Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
- 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
- 100 g čebule
- 300 g svežega belega zelja
- 1 dl oljčnega olja
- 200 g svežega hrena
- sol
Priprava
Kranjske klobase kuhamo v vodi 3 minute in 3 minute pustimo stati v vreli vodi. Krompir olupimo in zrežemo na tanke rezine. Čebulo drobno sesekljamo. Zelje tanko narežemo.
Olje segrejemo, dodamo sesekljano čebulo in jo svetlo prepražimo. Dodamo na lističe narezan krompir, ga prepražimo in pretlačimo, da se poveže, in solimo. Narezano zelje samo na olju hitro prepražimo.
Kranjsko klobaso serviramo s praženim krompirjem, zeljem in naribanim hrenom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.