Kostanjeva torta
Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!
Kostanjeva torta
Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2012
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 25 min
KOLIČINA: za 12–14 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
Priprava
Kristalni sladkor penasto zmešamo z oljem in jajci. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in soljo, presejemo na jajčno zmes in zmešamo. Maso napolnimo v tortni model s premerom 24 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.
Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo utrjevalec in jo čvrsto stepemo. Vmešamo sladkor v prahu, nato pa še pretlačen kostanj.
Ohlajen tortni biskvit vodoravno prerežemo in napolnimo s kostanjevo kremo.
Torto vsenaokrog namažemo s čokoladno glazuro, po obodu potresemo z mandljevimi lističi, okrasimo s kuhanimi glaziranimi kostanji in po želji okrasimo še s čokoladnimi nitkami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.