Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 200 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 50 g krompirja
  • 3 dl vode
  • sol
  • poper
  • 0,2 dl jurčkovega olja
  • sveži jurčki
  • oljčno olje

Priprava

1.

V kozici segrejemo olje, dodamo kostanj in na nizki temperaturi pet minut dušimo, da se zmehča. Večkrat premešamo. Dodamo vodo in krompir, solimo in popramo. Na srednji temperaturi kuhamo, da se krompir skuha.

2.

Juho pretlačimo ali zmiksamo. Dodamo jurčkovo olje in med mešanjem segrevamo na nizki temperaturi, da se juha segreje, vendar ne zavre.

3.

Jurčke narežemo na tanke rezine, jih solimo in pokapljamo z oljčnim oljem.

4.

Jurčke opečemo na oljčnem olju, lahko dodamo še sesekljan česen. Z njimi okrasimo juho.

35