Korenčkova solata s feto in pomarančo
Korenčkova solata s feto in pomarančo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g olupljenega korenja
- 1 žlička semen kumine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 pomaranča
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 žlica mešanice sončničnih, bučnih in lanenih semen
- 2 veliki pesti špinačnih listov
- 50 g sira feta
- sol
- poper
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Pomaranči nastrgamo lupino. Korenje vzdolžno narežemo na polovice ali četrtine in ga 4 minute kuhamo v vreli vodi. Odcedimo ga in razporedimo na pekaču po papirju za peko. Potresemo ga s kumino in pomarančno lupino, prelijemo z žličko olja in začinimo s soljo. Pečemo ga približno 20 minut, da se zmehča in dobi zlato rjavo barvo.
Pomarančo olupimo tako, da odstranimo tudi vso belo kožo. Držimo jo nad solatno skledo in jo z ostrim nožem filetiramo. Tako v skledo ujamemo tudi ves sok, ki se izcedi. Dodamo preostalo olje, kis, semena ter sol in poper. Sestavine premešamo in dodamo pečeno korenje ter oprano in očiščeno špinačo. Solato razdelimo na dva krožnika in jo posujemo z zdrobljenim sirom feta.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.