Korenčkova juha z rdečo lečo
Korenčkova juha z rdečo lečo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlički kuminovih semen
- ščepec nasekljanega čilija
- 2 žlici oljčnega olja
- 600 g korenja
- 150 g rdeče leče
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1,2 dl mleka
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- jogurt in čabata, ko postrežemo
Priprava
Korenje operemo in grobo naribamo (ni ga treba olupiti). Veliko ponev segrejemo in brez olja eno minuto pražimo kumino in čili, da semena zadišijo in začnejo skakljati po ponvi. Polovico semen odstranimo iz ponve in prihranimo. V ponev damo olje, korenje, lečo, zelenjavno jušno osnovo in mleko. Zavremo in kuhljamo 15 minut, da leča nabrekne in se zmehča.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in začinimo s soljo in poprom. Nalijemo jo v skodele, v vsako dodamo žlico jogurta in jo posujemo s prihranjenimi kuminovimi semeni. Juho potresemo z lističi peteršilja in postrežemo s čabato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.