Koprivni polžki s skuto in bučkami
Koprivni polžki s skuto in bučkami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2018
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 4 bučke, razpolovljene in narezane na rezinice ali na tanke trakove
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 300 g koprivnih testenin polžkov
- šopek bazilike
- lupinica 1 limone
- 50 g sveže naribanega parmezana in še malo za posip
- 50 g popraženih pinjol
- 250 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper
Priprava
V veliki ponvi segrejemo olje in ne njem popražimo šalotko in bučke, da se zmehčajo. Ko se obarvajo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Koprivne polžke stresemo v velik lonec osoljenega kropa in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Stresemo jih v ponev k bučkam, dodamo narezano baziliko, limonovo lupinico, parmezan in pinjole, solimo in popramo. Na vrh položimo albuminsko skuto in nežno pomešamo, da grudic skute ne zdrobimo preveč. Ponudimo in posujemo s še malo parmezana.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.