Kobariški štruklji
po receptu Ane Roš
Kobariški štruklji
po receptu Ane Roš
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 2,5 dl voda
- sol
nadev
- 120 g masla
- 120 g drobtin
- 120 g orehov
- 120 g rozin
- 120 g sladkorja
- ščepec cimeta
- 1 žlica ruma
- 1,5 dl mleka
- cimet in rjav sladkor za posip
Priprava
Moko poparimo z vrelo vodo in začinimo s soljo. S kuhalnico dobro premešamo. Testo oblikujemo v kroglice, ki jih pritisnemo, tako da se sploščijo v polpete.
Vse sestavine za nadev dobro zmešamo. Če je nadev preveč suh, mu dodamo še malo mleka. Z žličko dajemo nadev na testene kroge, ki jih nato prepognemo in zapremo v polkrog oziroma naborek. Na sredino vtisnemo s prstom jamico, da dobimo značilno obliko.
V velikem loncu zavremo vodo s soljo, nato ogenj zmanjšamo (voda ne sme vreti!) in štruklje kuhamo 20 do 30 minut, dokler ne priplavajo na površje. Kuhane dobro odcedimo, damo na krožnike, posujemo s cimetom in rjavim sladkorjem ter postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.