Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 6 mladih čebulic
  • za palec velik kos ingverja
  • 1⁄2 glave kitajskega zelja
  • 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
  • ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
  • 4 žlice sojine omake
  • 200 g kitajskih jajčnih rezancev
  • majhen šopek koriandra
  • sezamovo olje

Priprava

1.

Mlado čebulico narežemo na polmesece, ingver olupimo in narežemo na tanke rezine, zelje tanko narežemo. Če želimo, vodni kostanj ali bambusove vršičke odcedimo. Koriander sesekljamo, rezance pa skuhamo po navodilih na embalaži.

2.

V voku segrejemo olje. Nanj stresemo mlado čebulico in ingver, ju minuto pražimo, nato pa dodamo zelje. Na hitro ga popražimo, da ovene, in dodamo vodni kostanj ali bambusove vršičke ter meso. Na hitro pomešamo, da se vse skupaj pregreje. Dodamo sojino omako in rezance. Vse skupaj dobro premešamo in stresemo na večji krožnik. Tik preden jed postrežemo, jo potresemo s koriandrom in pokapamo z nekaj soka račje pečenke (če ga imamo) ter malce sezamovega olja.

3