Kavni kolač
Kavni kolač
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2017
ČAS PRIPRAVE: 55 min
KOLIČINA: 15 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 dl močne kave (npr. iz 2 žlic instantne)
obliv
- 150 g presejanega sladkorja v prahu
- 350 g maskarponeja ali kremnega sira
- kakav za posip
- kavna zrna, oblita s čokolado, za okras
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo, kakav in polovico kave, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Biskvit pokapamo z malo preostale kave.
Pustimo, da se ohladi v pekaču, medtem pa pripravimo obliv, tako da zmešamo sladkor in maskarpone. Z njim premažemo biskvit, posujemo s kakavom in okrasimo s kavnimi zrni, oblitimi s čokolado.
Osnovni biskvit
Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.