Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 dl močne kave (npr. iz 2 žlic instantne)

obliv

  • 150 g presejanega sladkorja v prahu
  • 350 g maskarponeja ali kremnega sira
  • kakav za posip
  • kavna zrna, oblita s čokolado, za okras

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo, kakav in polovico kave, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač in pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo. Biskvit pokapamo z malo preostale kave.

2.

Pustimo, da se ohladi v pekaču, medtem pa pripravimo obliv, tako da zmešamo sladkor in maskarpone. Z njim premažemo biskvit, posujemo s kakavom in okrasimo s kavnimi zrni, oblitimi s čokolado.

Osnovni biskvit

Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.

4