Sestavine

testo

  • 250 g zmehčanega masla
  • 250 g svetlorjavega sladkorja muskovado in še 2–3 žlice za kavo
  • 300 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 50 g naribanih rahlo prepraženih orehov
  • 2 dl ohlajene močne kave

nadev

  • 500 g maskarponeja
  • 2 žlici svetlorjavega sladkorja muskovado
  • maščoba za modla
  • kakav ali čokolada v prahu za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla za torte premera 22 cm malo namastimo in obložimo s papirjem za peko. Jajca penasto stepemo. V drugi skledi stepemo maslo in sladkor v svetlo kremasto zmes. Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo stepena jajca in maslo s sladkorjem ter stepamo, da dobimo gladko zmes. Vmešamo še orehe in polovico kave. Maso preložimo v pripravljena pekača in pečemo 25 do 30 minut, da lepo naraste in se zlato obarva.

2.

Biskvit pustimo v pekačih 5 minut, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežo. Preostalo kavo posladkamo po okusu (2 do 3 žlice sladkorja) in s 4 žlicami kave navlažimo biskvit. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

3.

Medtem pripravimo nadev. Maskarpone stepemo s sladkorjem in preostalo kavo, da postane gladek in kremast. S polovico nadeva premažemo en biskvit in ga pokrijemo z drugim. Z drugo polovico nadeva premažemo vrh kolača. Po vrhu ga posipamo s kakavom ali čokolado v prahu, narežemo in ponudimo.

30