Kakijev frape
Kakijev frape
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g očiščenega zrelega kakija
- sladkor v prahu
- sok 2 limet
- 2,5 dl jogurta
- 2,5 dl mleka
- 1 vaniljev sladkor
- 2 kocki ledu
Priprava
Kaki po okusu sladkamo s sladkorjem v prahu in zavremo, nato pretlačimo skozi gosto sito in ohladimo. Jogurt zmešamo z mlekom in vaniljevim sladkorjem, dodamo limetin sok in kakijevo maso. Mešanico z ledom zmešamo v mešalniku, prelijemo v ohlajene kozarce in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.