Juha s pečenim piščancem
Juha s pečenim piščancem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 srednje veliki korenčki
- 1 žlica svežega timijana
- 1,4 l piščančje jušne osnove
- 300 g pečenega piščanca brez kože
- 200 g zamrznjenega graha
- 3 žlice grškega jogurta
- 1 strok česna
- sol
- poper
- stisk limonovega soka
Priprava
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na kocke. Lističe timijana sesekljamo. Pečeno piščančje meso natrgamo na koščke.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in timijan ter dušimo okoli 15 minut. Zalijemo s piščančjo osnovo, pokrijemo, zavremo in kuhamo 10 minut.
Dodamo piščančje meso in juho razdelimo na dva dela. Polovico juhe s paličnim mešalnikom piriramo in nato zmešamo z drugo polovico. Dodamo grah, solimo, popramo in kuhamo še 5 minut.
Jogurt zmešamo z limonovim sokom in strtim strokom česna in zmes vmešamo v juho, ko je ta že v skodelah ali krožnikih. K juhi postrežemo domač kruh ali pogačo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.