Sestavine

  • 300 g rdečega zelja (lepi listi brez debelih reber)
  • ½ čebule
  • 1 žlica kuhanega masla
  • 0,5 dl rdečega vina
  • 1 žlička riža za rižoto
  • 7,5 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 12 rezin jabolčnega čipsa

Priprava

Liste rdečega zelja narežemo na ozke trakove. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V kozici segrejemo kuhano maslo, dodamo narezano čebulo in jo posteklenimo. Zalijemo z rdečim vinom, dodamo rdeče zelje in riž (za vezavo) ter prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom, kuhamo približno 15 minut, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom. Zeljno juho nalijemo v jušne krožnike ali skledice in ponudimo z jabolčnim čipsom.

Nasvet

Jabolčni čips lahko kupimo ali pa ga enostavno naredimo sami. Jabolka operemo, izrežemo peščišča in z rezalnim strojčkom narežemo na tanke rezine. Rešetko v pečici pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo jabolčne rezine. V pečici jih pri 50 °C sušimo približno 4 ure.

26