Sestavine

  • holandska omaka
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 mlečna kruhka
  • malo masla za premaz
  • 8 rezin dimljenega lososa
  • narezan drobnjak za postrežbo

Priprava

1.

Najprej pripravimo holandsko omako. Omako do postrežbe hranimo na toplem.

2.

Pripravimo poširana jajca. V veliki kozici zavremo vodo. Dodamo vinski kis in temperaturo zmanjšamo, da voda čisto nežno vre. Premešamo jo, da ustvarimo rahel vrtinec, nato vsako jajce posebej previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih približno 4 minute, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.

3.

Kruhka razpolovimo, na hitro opečemo in namažemo z maslom. Vsako polovico obložimo z dvema rezinama dimljenega lososa. Na lososa položimo jajce in ga prelijemo s holandsko omako. Okrasimo z narezanim drobnjakom in postrežemo.

11