Jabolčni ocvrtki
Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!
Jabolčni ocvrtki
Za te jabolčne ocvrtke potrebujete manj kot pol ure!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2011
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g jabolk
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- sol
- 2 dl olja
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Jabolka olupimo in grobo nastrgamo. Dodamo obe jajci, sol in moko ter sestavine dobro premešamo.
V ponvi segrejemo olje. Z žlico zajemamo jabolčno maso in jo in v vroči maščobi hrustljavo ocvremo do zlato rjave barve.
Preden jabolčne ocvrtke ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.