Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom
Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 200 g tortiljevega čipsa
- 1,5 žličke blagega čilija v prahu
- 1 stepeno jajce
solata
- 2 avokada
- 4 paradižniki
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limete
- sol
Priprava
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Piščančje prsi po sredini prečno razpolovimo tako, da dobimo dva enako velika piščančja zrezka.
80 g čipsa z drobimo tako, da dobimo grobe drobtine in manjše lističe, preostali čips prihranimo. Zdrobljen čips damo v skledo z žličko čilija in malo soli ter dobro premešamo. Piščančje zrezke povaljamo v stepenem jajcu, preostanek jajca pa zmešamo z zdrobljenim začinjenim čipsom. Vsak zrezek nato položimo v skledo z zdrobljenim čipsom in malo pritisnemo, da se ga oprime hrustljava skorja. Zrezke položimo na pekač in pečemo v pečici približno 12 minut.
Medtem avokado olupimo in ga narežemo na večje kose. Prav tako na večje kose narežemo opran paradižnik. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Preostali čili zmešamo z limetinim sokom in vse skupaj začinimo s soljo. Pripravljen preliv zmešamo z avokadom, paradižnikom in čebulo. Na postrežne krožnike položimo po dva hrustljavo pečena piščančja zrezka in dodamo zvrhano žlico solate. Zraven postrežemo prihranjen tortiljev čips.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.