Hrustljav krompirček z žajbljem
Hrustljav krompirček z žajbljem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 35 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1,5 kg majhnega krompirja
- pest žajbljevih lističev
- 5 žlic olja
- sol
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem v vsak krompir naredimo globoke vzdolžne in prečne zareze, da dobimo karo vzorec. Krompir solimo in v vsakega vstavimo žajbljev list. Damo ga v pekač, prelijemo z oljem, premešamo in pečemo 45 minut, nato temperaturo povečamo na 220 °C in pečemo še pol ure.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.