Sestavine

  • 4 pari manjših pečenic ali 2 para navadnih
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 žlička rumenih in črnih gorčičnih semen
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • 4 predpečene mini bagete (ali 1 velika, narezana na 4 dele)
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • dober ščep rjavega sladkorja ali sladkorja muskovado
  • 2 žlički vinskega ali jabolčnega kisa

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Klobase damo v oplasten pekač in jih pečemo 20 minut. Medtem čebulo narežemo na lističe in jo pražimo v ponvi na olju skupaj z gorčičnimi semeni 10 do 15 minut, da se zmehča in zlato obarva.

2.

Pečene klobase premažemo z javorovim sirupom in jih vrnemo v pekač. V isti pekač priložimo bagete, temperaturo povečamo na 220 °C in pekač vrnemo v pečico za 5 do 8 minut, da so klobase temne, sijoče ter skoz in skoz pečene.

3.

Čebuli primešamo dijonsko gorčico, sladkor in kis ter segrevamo, da se sladkor stopi.

4.

Bagete razpolovimo, jih nadevamo s klobasami in obložimo s čebulo.

Nasvet

Lahko uporabimo tudi že pečene bagete, ki jih damo v pečico samo za zadnje 2 do 3 minute, da se pogrejejo.

2