Granola »korenčkov kolač«
Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni
Granola »korenčkov kolač«
Pri pripravi granole smo lahko zelo ustvarjalni
Recept je objavljen v reviji Dober tek, September 2019
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 8–10 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 2 žlički mešanice začimb za zavitke
- 125 g grobo nasekljanih orehov
- 1 velik olupljen in nariban korenček
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 60 g tekočega medu
- 100 g zlatih rozin
Priprava
V velikem plitvem pekaču zmešamo kosmiče, začimbe, orehe in korenček (prej iz naribanega korenčka iztisnemo odvečno tekočino). Primešamo maslo ali kokosovo olje in med, nato pečemo 35 do 40 minut, da se granola zlato rjavo obarva; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo rozine in shranimo. Ponudimo jo z grškim jogurtom in sadjem, na primer jagodičjem in narezanim jabolkom, ali pa z njo posujemo korenčkov kolač.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.