Sestavine

  • 350 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlički mešanice začimb za zavitke
  • 125 g grobo nasekljanih orehov
  • 1 velik olupljen in nariban korenček
  • 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 60 g tekočega medu
  • 100 g zlatih rozin

Priprava

1.

V velikem plitvem pekaču zmešamo kosmiče, začimbe, orehe in korenček (prej iz naribanega korenčka iztisnemo odvečno tekočino). Primešamo maslo ali kokosovo olje in med, nato pečemo 35   do 40   minut, da se granola zlato rjavo obarva; na polovici peke jo pomešamo.

2.

Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo rozine in shranimo. Ponudimo jo z grškim jogurtom in sadjem, na primer jagodičjem in narezanim jabolkom, ali pa z njo posujemo korenčkov kolač.

Nasvet

Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.

6