Sestavine

  • 750 g mlete puste govedine
  • malo olja
  • 1 goveja jušna kocka
  • 2 veliki čebuli
  • 450 g korenja
  • 600 g krompirja
  • 800 g kuhanega belega fižola
  • worcestrska omaka ali tabasko
  • sol
  • poper
  • večji šop peteršilja

Priprava

1.

Čebuli olupimo in grobo narežemo. Prav tako olupimo krompir in ga narežemo na večje kose. Korenje olupimo in ga narežemo na tanke kolobarje. Peteršilj operemo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo malo olja in na srednji temperaturi prepražimo govedino, da porjavi. Večkrat premešamo. Nato mesu dodamo govejo kocko ter dobro premešamo.

2.

Dodamo čebulo in krompir, zmešamo z mesom in zalijemo z dovolj vrele vode (približno 1,3 l), da je vse pokrito s tekočino. Jed zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo ter solimo in popramo. Čez 10 minut dodamo korenje, vse dobro premešamo in še 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča.

3.

Vmešamo fižol, po okusu dodamo worcestrsko omako ali tabasko, vse skupaj dobro premešamo in še malo pokuhamo. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.

21