Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • 1 jajce
  • malo soli

mesni nadev

  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 jajce
  • 1 l goveje jušne osnove

Priprava

1.

Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.

2.

Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.

3.

Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.

Nasvet

Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.

18