Govedina stroganov z zeliščnimi rezanci
Pripravimo govedino malo drugače
Govedina stroganov z zeliščnimi rezanci
Pripravimo govedino malo drugače
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min + zamrzovanje
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g očiščenega ramsteka
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g majhnih šampinjonov
- 400 g širokih rezancev
- 3 sesekljane šalotke
- 1 žlica moke
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 žlice kisle smetane
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Priprava
Meso pred pripravo postavimo za 45 minut v zamrzovalnik, nato ga čim tanjše narežemo, solimo in popramo.
V veliki ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo polovico masla in polovico olja. Zvišamo temperaturo in na hitro v več porcijah z obeh strani popečemo meso. Vzamemo ga iz ponve in prihranimo. V ponvi popečemo še šampinjone in jih odložimo k mesu. Skuhamo rezance.
V ponev dodamo preostalo maslo in olje. Maščobo segrejemo in na njej zarumenimo šalotko. Dodamo moko, jo pražimo eno minuto in nato postopoma dolivamo jušno osnovo. Kuhamo 5 minut, da se omaka zgosti, nato vmešamo gorčico, paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Solimo in popramo. Kuhamo še minuto, nato v omako vstavimo meso in gobe.
Testenine odcedimo, zmešamo s polovico peteršilja, razdelimo na krožnike, prelijemo z omako stroganov in posujemo s preostalim peteršiljem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.