Sestavine

  • 300–400 g težak ramstek debeline pribl. 2 cm

marinada

  • 1 žlička kuminovih semen
  • ½ žličke janeževih semen
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • poper
  • sol

Priprava

1.

Najprej pripravimo marinado tako, da v ponvi približno pol minute pražimo kuminova in janeževa semena, da zadišijo. Damo jih v skodelico in primešamo še nasekljan peteršilj, očiščen in drobno nasekljan čili, timijanove lističe, olje in kis. Dobro začinimo s poprom, sol pa lahko dodamo tik pred postrežbo.

2.

Meso damo na pladenj in ga premažemo s četrtino marinade. Na sobni temperaturi ga pustimo marinirati približno pol ure. Če želimo, lahko meso pripravimo tudi prej; premazanega pustimo v hladilniku približno 2 uri. Iz hladilnika ga vzamemo približno 15 minut pred peko.

3.

Pripravimo in segrejemo žar. Meso začinimo s soljo in ga na žaru pečemo približno 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno, kako debel steak imamo in kako pečenega želimo imeti. Pečenega narežemo na rezine, premažemo s preostalo marinado in postrežemo.

36