Glaziran korenček z grahom
Glaziran korenček z grahom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2013
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 veliki korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički sladkorja
- 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Priprava
Korenje olupimo in narežemo na kose. Damo ga v ponev z neoprijemljivim dnom, prilijemo olje, dodamo sladkor in timijan, dolijemo 1,5 dl vode, solimo, popramo in zavremo. Kuhamo v odkriti ponvi 6 do 8 minut, da skoraj vsa tekočina izhlapi in korenček postane svetleč.
Dodamo grah, ponev pokrijemo, dušimo še nekaj minut in takoj postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.