Sestavine

  • 1 strok česna
  • ½ majhne rdeče čebule
  • ½ majhne rdeče paprike
  • ½ majhne zelene paprike
  • 1 kumara
  • 2 rezini belega kruha
  • 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 300 g paradižnika
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlička vinskega kisa
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke mletega črnega popra

ko postrežemo

  • ledene kocke
  • lističi bazilike
  • na kockice narezana rdeča in zelena paprika
  • krutoni
  • ekstra deviško oljčno olje

Priprava

1.

Čebulo in česen olupimo, čebulo nasekljamo. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Tudi paradižnik narežemo na kocke.

2.

Vse sestavine za juho damo v posodo kuhinjskega strojčka in sesekljamo v gladko zmes. Postavimo jo v hladilnik, vsaj za 2 uri, da se dobro ohladi, preden jo postrežemo.

3.

Juho nalijemo v krožnike in vanjo vstavimo ledene kocke, lističe bazilike, kockice paprike in krutone. Po želji jo pokapljamo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja.

2